3 streepjes zwart

Casuïstiek

Voorbeeld

We staan voor een grote maatschappelijke opgave. Hoe zorgen we ervoor dat we van elkaar blijven leren? Kan je ons helpen de Lerende Organisatie vorm te geven en in te richten?

Voorbeeld

De partijen met wie we samenwerken, doen graag mee en staan ook achter het doel. Maar we vergaderen ons suf! Hoe werken we met al die verschillen, hoe krijgen we de agenda vooruit? Hoe zorgen we dat we er lol in blijven houden?

Voorbeeld

We willen een management development programma voor onze 100 managers in een andere vorm dan luisteren naar sprekers. We denken aan meerdaagse inspirerende wandelingen en expedities. We zoeken daarvoor een facilitator die dat informeel, effectief kan begeleiden en de link met ons strategisch plan makkelijk legt.

Meisje

Van onderzoek tot ondervind

omcirkeling geel
Rondje

Van denken naar doen

We stimuleren ‘doen’. Door het leren van ervaringen in bijvoorbeeld simulaties of het maken van prototypes. Doen en denken gaan samen op pad.

Rondje

Van ontwerp tot realisatie

Wij geven je houvast van begin tot eind. Terwijl jullie zelf voorop blijven lopen.

Rondje

Van ieder voor zich naar samen

Gedragen besluitvorming is een groepsproces. We hebben de kennis en kunde in huis om van losse ‘ikken’ naar gezamenlijke resultaten te komen.

Frisse blikken op jouw vraag

omcirkeling zwart
onderlijn zwart

Verbindende Facilitator

“Wij hebben Facgenoten ingehuurd voor een inspirerende sessie. Dat is dus helemaal gelukt. In deze tijd zo moeilijk om elkaar te inspireren, motiveren en de verbinding te maken. Helemaal voor nieuwe medewerkers in het team. Heel veel positieve feedback gekregen over de sessie! Dikke vette aanrader dus!”

Moedige Facilitator

“Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, was ook wat bang voor gedoe. Maar deze facilitator schrikt nergens van. Ze gaat op de spanning af. Ze is stevig en ontwapenend tegelijkertijd. De mensen voelden zich bij haar comfortabel, terwijl ze ze toch uit hun comfortzone haalde. We hebben echt een hele grote stap gemaakt.”

High Tech Facilitator

“Nu alles online moet, ben ik echt onthand. De nachtmerrie van de zoveelste Teams-vergadering hield me wakker. Maar er bleek van alles mogelijk: creatief brainstormen, in kleine groepjes in carrousel de thema’s langs en zelfs beweging en écht verdiepend contact. Het was energiek en ik kon loslaten en oogsten.”

Mindblowing Downloads

Facgenoten werkkast

Assetment­management Volwassenheid Scan

Met de volwassenheid scan is het mogelijk om een indicatie te verkrijgen van de volwassenheid van uw assetmanagement organisatie (maturity scan). Aan de hand van een “lean” vragenlijst ontstaat snel inzicht in de assetmanagement positie van uw organisatie.

Het is een bruikbaar middel om de discussie in uw organisatie op gang te brengen of om te onderzoeken wat uw inspanningen tot dusver hebben opgeleverd. Dit proces kan FACgenoten voor u faciliteren en/of begeleiden.

31 Creativity techniques in foods development

Brainstorming needs structure in a way that the facilitator offers creativity techniques to enable the participants to generate more and more creative ideas.

In this document there are 31 creativity techniques for the purpose of brainstorming New Food Product Development. But of course, many techniques are applicable to other topics too. See for yourself, and pick your choice!

Facilitator Decision-Making Model

The Facilitator Decision-Making Model enables the facilitator to guide a group of participants through the process of making a decision.

The model has 4 topics: Context, Content, Type of decision and Facilitation. Each topic gives guidance of what a facilitator needs to consider to enable a group to reach a supported decision.

Decision Design Canvas

De route naar het besluit is evenzo belangrijk als het besluit zelf.

Behoud focus in de afstemming met verschillende belanghebbenden, geef ieder een stem in de besluitvorming en leg alle keuzes goed vast zodat men verantwoordelijkheid neemt.

Het Decision Design Canvas is een gratis tool die handvatten geeft voor productieve en gezamenlijke besluitvorming.